maandag 11 mei 2020

MAANDAG 11 MEI

De laatste week van preteaching gaat nu in. De leerstof wordt vanaf vrijdag verder verwerkt in de klas. Het is de bedoeling dat de leerlingen dan weer 'gewoon' huiswerk krijgen voor de momenten dat ze thuis zijn. Dat zal dan uiteraard ietsje minder uitgebreid zijn. Ze hebben de laatste weken serieus hun best gedaan. Meester is tevreden.

LES 1: HERHALING MAALTAFELS
Opdracht 1: schrijf de maaltafels van 2, 5 en 10 volledig uit op een blaadje, 0 x hoeft er niet bij. Je start dus bijvoorbeeld met 1 x 2 = 2. Schrijf ze onder elkaar, dat is wat duidelijker en dan kan je de tafel mooi 'opbouwen'. TIP: gooi je blaadje niet weg. Je kan het morgen misschien opnieuw gebruiken ...
Opdracht 2: op deze LINK maak je online de oefeningen van de tafel van 2. Je maakt de eerste 5 stappen. Als je je diploma hebt behaald, neem je een foto van het scherm om naar meester te sturen. Wie verder wil oefenen, kan de spelletjes eronder ook spelen.
Opdracht 3
op deze LINK maak je online de oefeningen van de tafel van 5. Je maakt de eerste 5 stappen. Als je je diploma hebt behaald, neem je een foto van het scherm om naar meester te sturen. Wie verder wil oefenen, kan de spelletjes eronder ook spelen.
Opdracht 4
op deze LINK maak je online de oefeningen van de tafel van 10. Je maakt de eerste 5 stappen. Als je je diploma hebt behaald, neem je een foto van het scherm om naar meester te sturen. Wie verder wil oefenen, kan de spelletjes eronder ook spelen.

LES 2: JUIST LEZEN
Opdracht 1: neem je leesboekje op de volgende pagina:
A-tekst 102
 B-tekst 103 
 
 C-tekst 105
 
Lees de tekst correct, luid, duidelijk en expressief (dat wil zeggen durven, stem eens verheffen, …) voor aan mama of papa of de persoon die aanwezig is om naar jou te luisteren. Succes!
Opdracht 2: log in op bingel en neem de taak LEZEN. Lees alle woordjes juist voor aan iemand!

EXTRA TAAKJES VOOR WIE ZIN HEEFT ...
DAGTAAK
LEESTAAK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten