dinsdag 12 mei 2020

DINSDAG 12 MEI

Hier gaan we weer, veel plezier!

LES 1: HERHALING DEELTAFELS
Opdracht 1: schrijf alle deeltafels van 2, 5 en 10 op een apart blaadje. Schrijf ze onder elkaar zodat je mooi kan 'opbouwen'. Wie slim is, gebruikt zijn blaadje van de maaltafels van gisteren. Delen is de OMGEKEERDE BEWERKING. Meester toonde al eens in de klas dat je een maaloefening van achter naar voor kunt lezen. Dan heb je de deling!
Opdracht 2: we starten met de deeltafel van 2. Op deze PAGINA vind je een oefening.
Opdracht 3HIER vinden jullie de oefening over de deeltafel van 5.
Opdracht 4: de deeltafel van 10 mag uiteraard niet ontbreken. HIER vind je ze!

Opdracht 5: vandaag waren het nog niet zo veel oefeningen. DIT zijn de laatste … alle deeltafels van vandaag door elkaar!

LES 2: JUIST LEZEN
Opdracht 1: neem je leesboek op pagina:
A-tekst 107
 
 B- en C-tekst 109
 

 

 
Lees de tekst correct, luid, duidelijk en expressief (dat wil zeggen durven, stem eens verheffen, …) voor aan mama of papa of de persoon die aanwezig is om naar jou te luisteren. Succes!
Opdracht 2: je mag op al deze bladzijden zoeken naar 5 stukjeswoorden met een verdubbeling (groen), 5 stukjeswoorden met een verenkeling (rood) en 5 stukjeswoorden die je schrijft zonder verdubbeling of verenkeling (wit). Schrijf die 15 woorden op een blaadje en stuur dat naar meester via een foto of typ ze in een e-mail naar meester (dat zou helemaal toppie zijn …).

EXTRA TAAKJES VOOR WIE ZIN HEEFT ...
DAGTAAK
LEESTAAK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten