vrijdag 8 mei 2020

VRIJDAG 8 MEI

Yes, morgen weekend. Nog een klein duwtje!

Weet je dat het zondag moederdag is? We kunnen natuurlijk niks maken in klas voor de liefste vrouw ter wereld. Op deze PAGINA'S kan je wat inspiratie opdoen om thuis iets te maken …

LES 1: HERHALING
Neem pagina's 39 en 40 van target 7. Deze oefeningen zouden moeten lukken zonder al te veel uitleg want het is herhaling! Zoals je merkt zijn we dan aan het einde gekomen van onze target. Joepie!

LES 2: TELEFOON!
Opdracht 1: neem je leesboekje op pagina's 100 en 101. Leerlingen die geen boek hebben, kijken hieronder (gewoon klikken). Waar gaat dit over? Er staan 4 verschillende situaties. Vertel aan mama, papa of de persoon die je begeleidt wat je denkt te zien op de prenten.

 

Opdracht 2
: we gaan aan de slag. Jullie gaan telefoongesprekken voeren. Bij elke situatie krijgen jullie twee verschillende gesprekken. Persoon 1 leest de zin en de andere persoon geeft een antwoord. Luister dus goed naar de vraag want je moet een antwoord geven dat erbij past. Geef dan ook een duidelijk antwoord. Het is een telefoonGESPREK! Nadien kunnen jullie eens wisselen en stelt de andere persoon de vragen.
De vragen vinden jullie HIER. Ofwel druk je de blaadjes af en knip je ze uit, ofwel kijk je gewoon op het scherm.
Een tip om niet te lachen of elkaar lastig te vallen, is rug tegen rug staan ...
Denk bij de gesprekken aan de expressie en intonatie bij het spreken.
Opdracht 3: je kiest één van de verhalen uit en je gaat een ander telefoongesprek voeren hierover. Je moet dus zelf de vragen uitvinden. Een supermoeilijke uitdaging! Veel succes.

EXTRA TAAKJES VOOR WIE WIL (gewoon er op klikken)
Dagtaak
Leestaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten