woensdag 13 mei 2020

WOENSDAG 13 MEI

Goeiedag beste leerlingen en ouders. Zijn jullie er weer klaar voor? Hier gaan we!

LES 1: OPTELLEN TOT 100 (TOEPASSINGEN)
Opdracht 1: klik HIER om te starten met de eerste oefeningen. Jullie zullen de blaadjes herkennen. Iedereen maakt zeker de knikkeroefeningen (eerste pagina); de kei-oefeningen probeer je ook als de eerste pagina heel vlot ging. Denk er zeker aan om alle stappen te noteren. De optelling die je uitvoert, schrijf je bij B. Het antwoord op de vraag (een zin!) schrijf je bij A. Denk er aan dat zinnen met een hoofletter beginnen en eindigen met een punt!
Opdracht 2: op kweetet staan taken klaar over deze les. We volgen hier hetzelfde principe als de blaadjes. De knikkeroefeningen zijn VERPLICHT. Kei-oefeningen doe je als je tijd over hebt of als de knikkeroefeningen heel vlot gingen. De kei-oefeningen zijn soms heel moeilijk, dus zeker niet panikeren!

LES 2: WOORDPAKKET 25
Opdracht 1: kijk naar het filmpje hieronder. Let vooral goed op voor de afspraken!



Opdracht 2: neem pagina 55 van het varkenboekje. Je doet wat je zonet in het filmpje hebt gezien. Lees het woord luidop (of laat het dicteren door iemand) en luister goed. Daarna pas je de regels toe en vul je het woord in in de juiste kolom.
Opdracht 3: op pagina 56 zie je een woordrooster staan bij oefening 2. Zoek daarin alle woorden die bovenaan staan en duid ze aan met een kleurtje of trek er een kring rond. Als je een woordje gevonden hebt, schrijf je het over op het lijntje eronder. 
Opdracht 4: bij oefening 3 moet je de kopjes kleuren in de gekende kleurtjes of wit laten als het geen lange of korte klank is.
Opdracht 5: oefening is een mop. Kan jij de juiste letters invullen zodat de mop volledig is?

EXTRA TAAKJES VOOR WIE ZIN HEEFT ...
DAGTAAK
LEESTAAK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten