vrijdag 24 april 2020

VRIJDAG 24 APRIL

De laatste dag voor het weekend, nog een duwtje … We vliegen er in!

LES 1: DEELTAFELS GEMENGD INOEFENEN
Gisteren deden we de maaloefeningen. Deeloefeningen zijn heel wat moeilijker voor jullie. Maar zoals al uitgelegd in klas kennen jullie die oefeningen eigenlijk al. Het is de omgekeerde bewerking van de maaloefening.
Opdracht 1: bekijk eerst het instructiefilmpje hieronder



Opdracht 2: we gaan in huis op zoek naar kleine zaken waar we er heel veel van hebben. Ik denk dus aan knikkers, legoblokken, rijstkorrels, …. Maak 5 oefeningen waarbij je wat je hebt gevonden verdeelt in 2 groepjes, 5 groepjes of 10 groepjes. Schrijf op een blaadje de oefening erbij. Leg vast op foto en stuur naar meester … LEG HET MATERIAAL NIET TE VER WEG. JE KAN HET MAANDAG WEER GEBRUIKEN VOOR DE LES!
Opdracht 3: we sluiten de les af met een nieuwe reeks online oefeningen. Klik HIER.

LES 2: LAAT JIJ JE OVERTUIGEN?
Opdracht 1: lees pagina 89 in je leesboekje van taal. Leerlingen, die hun boekje niet bij hebben,  kunnen hieronder kijken en lezen (klik er op om te vergroten).


Beide teksten gaan over achtbanen. Via deze LINK kan je eens kijken naar een echte achtbaan!
Kan je antwoorden op volgende vragen? Vertel de oplossingen aan mama, papa of een andere persoon die bij jou is ...
Welke tekst is de reclametekst?
Waaraan zie je dat?
Wat wil de bedenker bereiken?
Welke verschillen zie je met de andere tekst?

Waar zou je de andere tekst kunnen vinden?
Opdracht 2: vandaag hebben we het dus over reclame. HIER vind je een blad met allemaal woorden of korte teksten. Welke zou men gebruiken in reclame? Die mag je een kleurtje geven. Stuur een foto van het blaadje naar meester. Leerlingen die niet kunnen printen, schrijven de woordjes over. Wie geen foto kan sturen, brengt het blad mee als de school opengaat.
Opdracht 3: neem pagina 46 van werkschrift (kip) van taal. Daar staan weer twee teksten, deze keer over suikerspinnen. Kan je al zien welke de reclametekst is en welke de gewone tekst? Schrijf 7 verschillen op die je duidelijk ziet. Ook over de suikerspinnen is er een FILMPJE.
Opdracht 4: op pagina 47 zie je korte teksten. Onder de teksten zie je een lijntje. Schrijf op dat lijntje 'reclame' of 'geen reclame'. Stuur je oplossing naar meester ...

EXTRA OEFENINGEN VOOR DE LIEFHEBBERS
Een dagelijkse leestaakje is HIER te vinden.
Wie nog wat extra wil (of moet) doen in het weekend kan terecht op deze PAGINA.

NOG EEN EXTRAATJE VOOR HET WEEKEND
HIER kan je een kortfilm bekijken. Wie wil, kan creatief aan de slag met dit filmpje. Er staan een paar leuke doe-oefeningen in DEZE FILE. Veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten