donderdag 30 april 2020

DONDERDAG 30 APRIL

Bijna verlengd weekend. Komaan, gastjes. Let's do this!

LES 1: SCHADUWEN EN KIJKLIJNEN
Opdracht 1: bekijk hieronder het instructiefilmpje ...



Opdracht 2HIER vind je een oefening over kijklijnen. Meester krijgt meteen de antwoorden binnen en jullie ook de punten. Succes!
Opdracht 3: kijk naar dit FILMPJE. Kijk goed naar de schaduwen. Hoe komt het dat de schaduwen niet altijd van dezelfde kant komen? Dat heeft te maken met de zon en de stand ervan. Thuis kan dat uiteraard ook, maar dan komt de schaduw van het licht.
Opdracht 4: hopelijk is het vandaag mooi weer! Ga buiten en probeer je eigen schaduw te zien en vast te leggen op foto. Doet dat eens 's morgens en doe dat nog een keer 's middags. Ga op dezelfde plaats staan. Wat zie je?
Opdracht 5: maak pagina 34 van target 7.

LES 2: HOOFDLETTER X
Vandaag leren we nog een moeilijke hoofdletter nl. de X. We gaan doen zoals in klas en kijken naar een instructievideo over hoe we deze letter moeten schrijven.

Opdracht 1: log in op Bingel en ga naar de taak 'HOOFDLETTER X'. Bekijk het filmpje aandachtig en doe dat een paar keer. Volg de stip en maak de letters eens superklein, eens supergroot met je vinger of noteer ze al eens op een blanco blaadje.

Opdracht 2: neem je werkschrift van schoonschrift op pagina 48 en 49. Jullie weten wel wat je daar moet doen … Doe het vooral rustig. Het is om het mooist, niet om het snelst! Denk aan je penhouding en je zithouding. Je moet maar denken dat juf Saskia achter je staat ...

OUDERS, DIE WILLEN HELPEN, KUNNEN HIER WAT EXTRA UITLEG VINDEN OVER HOE JUF SASKIA HET IN DE KLAS UITLEGT. Uiteraard kunnen de kindjes dit ook nog eens bekijken als herhaling ...

Geen dagtaakje vandaag, maar … Ik heb een paar leuke spelletjes i.v.m. de tafels en sommen. Wat heb je nodig? Een printer om het spel af te drukken, een dobbelsteen en pionnetjes. Misschien leuk om eens in het weekend te doen:
TAFEL VAN 5 SPEL 1
TAFEL VAN 5 SPEL 2
SPEL VERWISSELEIGENSCHAP TAFELS
SPEL BEWERKINGEN TOT 100
Wie graag nog een leestaakje zou doen, kan HIER klikken.
Enkel de lessen 1 en 2 (zie boven) zijn verplicht. De andere zijn vrijblijvend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten