woensdag 29 april 2020

WOENSDAG 29 APRIL

Iedereen klaar voor de nieuwe lesjes? Hier gaan we … Veel succes!

LES 1: MEETKUNDIGE RELATIES
Opdracht 1: kijk naar het eerste instructiefilmpje over spiegelen HIER.
Hopelijk was het een beetje duidelijk, maar je ziet jezelf welk elke dag eens in de spiegel. Dat zou dus duidelijk moeten zijn. Jullie vinden HIER een halve tekening van een pinguïn. Druk ze af en kleur ze verder. Houd rekening met het spiegelen.
Wil je dit liever op de computer maken en er staat Excel op, dan kan je eens proberen door HIER te klikken.
Kijk hieronder hoe je het moet doen ...
Sla het bestand op en stuur het via mail naar meester. Veel succes!
Opdracht 2: kijk naar het tweede instructiefilmpje HIER. Je herinnert je misschien nog dat er in klas iemand naar voor moest komen en dat meester toonde dat ons lichaam eigenlijk ook mooi SYMMETRISCH is ...
Klik op deze LINK. Je vindt er een online oefening over symmetrie-assen. Meester krijgt meteen jullie antwoorden binnen, dus zeker maken!
Opdracht 3: kijk naar het volgende instructiefilmpje op deze LINK. Dit gaat over evenwijdig en loodrecht. Bij loodrecht tonen ze oefeningen met de geodriehoek. Dat doen we nog niet, maar het helpt je wel om het beter te begrijpen. 
Ga in je huis op zoek naar EVENWIJDIGE LIJNEN. Zoek het niet te ver. Waarschijnlijk zit je er nu al op te kijken (tip …). Zoek 3 keer twee evenwijdige lijnen, neem er een foto van en stuur door naar meester. Doe hetzelfde met LOODRECHT, dus 3 foto's van twee loodrechte lijnen. In het filmpje spreken ze over huizen bouwen. Dat moet loodrecht zijn. Je zit nu in een huis, dus je kan er zeker vinden!
Opdracht 4: neem target 7 en maak bladzijde 33. Neem er een foto van en stuur door naar meester. Wie geen foto kan nemen, toont het aan meester als de school weer opengaat ...

LES 2: WOORDPAKKET 23

Voor de corona hadden we VERDUBBELEN gezien. Verdubbelen doen we bij korte klanken in woorden die bestaan uit meerdere klankgroepen. Vorige week deden we aan VERENKELEN en dit bij woorden met lange klanken die bestaan uit meerdere klankgroepen. Vandaag gaan we die lesjes combineren en wat met woorden die een andere klank hebben …?

Opdracht 1: kijk goed naar het filmpje hieronder. Moest het iets te snel gaan, druk dan af en toe eens op pauze of laat het lezen door mama of papa indien het te moeilijk zou zijn om te lezen.


Opdracht 2: neem je werkschrift van spelling (varken) en maak pagina 51. Je leest het woord uit het groene vak luidop en je telt het aantal letters. Je noteert het woord bij het juiste aantal. Eerst schrijf je alle letters apart en daarna plak je het woord opnieuw. Wees aandachtig voor de verdubbelingen en verenkelingen!

Een voorbeeldje ...


Opdracht 3: je mag ook pagina 52 van je werkschrift maken. Bij oefening 2 noteer je opnieuw alle woorden van het woordpakket in de juiste kolom. Bij oefening 3 zoek je naar stukjeswoorden die een verdubbeling of verenkeling hebben. Luister dus goed of je een korte of een lange klank hoort. Hoor je een korte klank, kleur het woord dan groen. Hoor je een lange klank, kleur het dan rood. Nadien schrijf je de rode en groene woorden over op de lijntjes. Zo weet je meteen ook hoeveel woorden je moet vinden in de tekst.

Stuur een foto of scan van bladzijden 51 en 52 naar meester. Bij wie dit niet lukt, zal meester het schrift controleren als we weer op school zijn.

Wie tijd en zin over heeft, mag ook de extra oefening 5 op pagina 71 maken. Lees goed, HET IS EEN MOP!
Opdracht 4: op Bingel staat een taak 'WOORDPAKKET 23' klaar. Je mag al deze oefeningen maken.

Ook deze week zijn er extra oefeningen voor de ijverige leerlingen onder ons. Voor een dagtaakje klik je HIER
Wie graag nog een leestaakje zou doen, kan HIER klikken.
Enkel de lessen 1 en 2 (zie boven) zijn verplicht. De andere zijn vrijblijvend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten